Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki pomidorzanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat
przecier pomidorowy 2 szklanki
kostki rosołowe 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia świeża
woda 2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki pomidorzanki

Żelatynę (porcja na 1 litr) namoczyć w letniej wodzie. 2 szklanki wody zagotować z kostkami rosołowymi, dodać przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Dodać żelatynę, wymieszać i lekko ostudzić. Rozlać do porcjowanych miseczek, a gdy galaretki całkiem wystygną, wyłożyć na talerzyki, przybrać listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.04.2012 08:21
ciekawe
Motorek 10.11.2011 09:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak