Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nugat orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3 szklanki
miód 25 dag
białko 7 szt
ocet 1 łyżeczka
migdały 15 dag
orzechy arachidowe 15 dag
orzechy włoskie 15 dag
aromat migdałowy 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Nugat orzechowy

Orzech i migdały drobno posiekać. Z cukru, szklanki wody i octu ugotować gęsty syrop. Dodać miód i cukier waniliowy, wymieszać. Z białek ubić sztywna pianę i ciągle ubijając wlewać cienkim strumieniem gorący syrop. Naczynie z pianą ustawić na parze i ubijać aż masa zgęstnieje. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Do piany dodać aromat, orzechy i migdały, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na wafel, wyrównać i przykryć drugim waflem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.12.2012 23:41
fajny
olkaaa 06.12.2011 07:31
zapowiada się smakowicie
Mariusz10 14.04.2011 23:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak