Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w pikantnej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
bułka tarta pikantna 0,5 szklanki
mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
mleko 2 szklanki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
olej do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w pikantnej panierce

Udka gotujemy. Ugotowane, ale nie rozgotowane panierujemy. Do jednej miseczki wsypujemy bułkę tartą, do drugiej mąkę a do trzeciej wlewamy mleko, wbijamy jajko i przyprawiamy - tak od serca ;) . Udko obtaczamy w mleku następnie w mącę i bułce tartej. Gotowe smażymy na złoty kolor, co jakiś czas przewracając. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.06.2012 20:42
pyszne
Kas2 10.02.2012 09:22
na ostro, super!
Wacław 28.08.2011 21:01
dla mnie pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak