Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijańce po zbójnicku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowam bez kości 1 kg
musztarda 1
cebula 2 szt
mąka 1
margaryna do smażenia 1
sól 1
pieprz 1
boczek 10 plastrów
ogórek 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zawijańce po zbójnicku

Mięso kroimy w plastry, następnie dokładnie je rozbijamy.
Z obu stron delikatnie opruszamy je solą i pieprzem, następnie smarujemy jedną strone grubą warstwą musztardy, nakładamy 2 plastry boczku ( plaster musi być bardzo cienki), kilka plasterków ogórka i cebule pokrojoną w piórka, całość zawijamy, spinamy wykałaczkami, optaczamy w mące - smażymy na rozgrzanej margarynie z dwóch stron na złoty kolor.
Do usmażonych zawijasów dodajemy pozostałość cebuli i ogórków - dusimy aż zmiękną, następnie całość zalewamy wodą - do połowy zawijasów. Dusimy aż mięso zmięknie ok 30 minut.
Na koniec doprawiamy sos solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba zagęszczamy odrobiną mąki rozprowadzonej w wodzie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak