Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt
ser żółty 20 dkg
sól 1
zioła wg uznania 1
olej do smażenia 1
natka pietruszki 1
pieprz 1
pieczarki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki faszerowane

Pieczarki obieramy, nóżki odcinamy, wydrążamy środek ( tak aby został tylko kapelusz z miejscem na farsz). Ogonki wraz z resztą pozostałą z wydrążania drobno siekamy.
Cebule kroimy w drobniutką kosteczke, wrzucamy na rozgrzany olej, gdy będzie już szklista dodajemy pieczarki, a następnie jaja pokrojone w kosteczkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem ziołami i natką pietruszki.
Kapelusze napełniamy farszem ( \"z czubkiem\") każdy z osobna przykrywamy plasterkiem sera.
Zapiekamy w piekarniku około 20 minut.
Na koniec dekorujemy pieczarki natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak