Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie mleczko (wersja light)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko niecałe 1/2 szklanki
cukier 4 łyżki
woda 1,5 łyżki
białko 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie mleczko (wersja light)

Mleko minimalnie podgrzać (nie musicie tego robić, jeżeli mleko ma temperaturę pokojową). Białko ubić na sztywną pianę dodając cukier. W międzyczasie rozpuścić żelatynę we wrzątku. Następnie do żelatyny wlać mleko i połączyć. Ubite białka stopniowo dodać do mleka, cały czas mieszając. Przygotowaną masę przelać do małej foremki(najlepiej wyłożyć ją folią przezroczystą, aby szybciej wyjąć deser ) i schłodzić w lodówce około 3 godziny. Przed podaniem wyjąć z foremki, pokroić na mniejsze kostki. Podawać od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak