Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka żeglarska

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

antrykot 1 kg
mąka 1/2 szklanki
olej 2 łyżki
masło 2 dkg
ZIEMNIAKI POKROJONE W PLASTRY 3 sztuki
marchew pokrojona w plastry 2 sztuki
pieprz ziarnisty 1 łyzka
piwo 400 ml
rosół wołowy 2 szklanki
sos sojowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka żeglarska

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mięso pokroić w kostkę. Lekko obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć na nim mięso aż się zarumieni. Na dnie garnka ułożyć plasterki ziemniaków, mięso, cebulę i marchew, posypać ziarnami pieprzu. Polać piwem, rosołem oraz sosem sojowym. Piec ok 2 godzin bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.11.2011 09:35
pycha
Iwona51
Iwona51 25.10.2011 13:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak