Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka na bagietce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 2
pieczarki 40 dag
cebula 1 duża
olej
sól
pieprz
ketchup
majonez
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka na bagietce

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, dodać do cebuli, dusić 15 minut pod przykryciem. Dodać sól i pieprz do smaku. 3 łyżki ketchupu wymieszać z 3 łyżkami majonezu. Bagietki przekroić wzdłuż, każdą posmarować majonezem wymieszanym z ketchupem, nałożyć farsz pieczarkowy, posypać startym serem. Jeżeli ktoś lubi, można położyć na wierzchu plastry salami lub szynki. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st aż do rozpuszczenia sera. Podawać z ketchupem, lub innym ulubionym sosem. Doskonałe z pomidorem, ogórkiem i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak