Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ozorkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 2 sztuki
ozorek cielęcy 1/2 sztuki
marchew 1 sztuka
por 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniak 3 sztuki
śmietana 1/3 szklanki
pokrojony koper 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ozorkowa

Warzywa i skrzydełka po umyciu i obraniu włożyć do rondla, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, posolić, gotować ok. 30 minut aż wszystko będzie miękkie. Ozorek ugotować w osobnym rondlu. Wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w paseczki. Ziemniaki obrać, umyć pokroić w kostkę. Warzywa i skrzydełka wyjąć z wywaru. Do wywaru dodać ziemniaki, gotować 15 minut. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru, dodać do zupy. Zupę przyprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 24.05.2011 10:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak