Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 80 dkg
mleko 4 szklanki
sok z cytryny 50 ml
Czosnek suszony Prymat do smaku
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki pieczone

Mleko i sok z cytryny wymieszać. Zalać nim mięso. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie osuszyć mięso, natrzeć przyprawami i obsmazyć na masle. Cebulkę zrumienić. Obłożyć nią mięso i piec 1,5 do 2 godzin w temp. 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.01.2012 21:38
mniam już czuję ten smak:)
Anna138 07.05.2011 18:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak