Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 20 dkg
pieprz ziarnisty 8 ziaren
cebula 1 sztuka
śmietana 150 ml
sól do smaku
grzyby suszone 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby zalewamy wodą na noc. Potem gotujemy z cebulą i pieprzem w 2 litrach wody. Pod koniec dodajemy włoszczyznę bez cebuli. Gdy wszystko będzie miękkie przelewamy przez sito. Solimy. Do śmietany dodajemy trochę wywaru. Mieszamy. Wlewamy do zupy. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak