Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny zawijas

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 150 g
czosnek 3 ząbki
Czosnek suszony Prymat
majeranek
sól
pieprz
cebula 1 szt
karkówka 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny zawijas

Mięso oprószyć solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym, majerankiem. Odstawić na 1, 5 godz. Czosnek, obrać rozgnieść. Mięso doprawić solą i pieprzem, majerankiem. Z jaj, mąki, i przypraw, usmażyć omlet wielkości rozłożonej karkówki. Omlet ułożyć na schabie, na tym równomiernie mięso mielone oraz pieczarki. Na górę kładziemy czosnek, oraz cebulę. Karkówkę dokładnie zwinąć, spiąć metalowymi szpadkami lub związać nitką. Wstawić do gorącego piekarnika. Najpierw pieczemy w 250 stop, potem zniżamy do 190 stop. Po około 50 minut, należy sprawdzić szpikulcem, czy mięso jest już wystarczająco miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 31.01.2011 00:19
Bardzo pomysłowe!
agnieszka214 06.01.2011 06:26
fajne
Iwusia 05.01.2011 22:42
bardzo fajny przepis :)
ada12302 04.01.2011 22:39
super
rzenia15 03.01.2011 19:41
na pewno zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak