Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno-kapuściane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 0,5 kg
grysik 1 szkl
jajko 1 szt
sos pieczeniowy 1 torebka
sól
pieprz
cebula 1 szt
kapusta biała 1/2 drobno poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno-kapuściane

Cebulę podsmażyć, kapustę posolić, następnie całość dobrze wygnieść rękoma. Gdy kapusta będzie miękka, dodać grysik, mięso, cebulę, jajko, przyprawić wymieszać. Przyrządzić sos według przepisu na opakowaniu. Formować kotlety, smażyć na oleju z obu stron, na złoty kolor. Następnie ułożyć je w brytfannie, zalać sosem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak