Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony ze schabu w sosie camembert

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dkg
masło 1 dkg
koniak 40 ml
śmietana kremówka 100 ml
musztarda dijon 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser camembert 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony ze schabu w sosie camembert

Z mięsa wyciąć 5 medalionów, rozbić je, smażyć na rozgrzanym maśle ok. 6 minut. Po zdjęciu z patelni przełożyć do piekarnika.
Przygotować sos: koniak, śmietankę, musztardę i zioła wylać na patelnię, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Ser obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę i dodać do sosu.Podgrzewać aż składniki się połączą. Sosem polać medaliony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 28.12.2011 17:50
smakowicie brzmi
Ania67 14.01.2011 15:54
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak