Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morele w occie korzennym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 1 kg
cukier 45 dag
cytryna 2
ocet jabłkowy 300 ml
Cynamon cały Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Morele w occie korzennym

Najpierw wstawiamy wodę i sparzamy cytryny z jednej otrzyj skórkę a z drugiej wyciskamy sok , z moreli wyjmujemy pestki, ocet wlewamy do rondelka , dodajemy gożdziki, sok z cytryny , cynamon , ziele i cukier , gotujemy . Następnie za parę minutek dodajemy morele i gotujemy na malutkim ogniu , od czasu do czasu musimy odwracać owoce na drugą stronę . Owoce wyjmujemy łyżką najlepiej cedzakową a ocet gotujemy aż stanie się gęsty .Morele umieszczamy w słoikach i zalewamy syropem . Zamykamy i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 20.08.2012 08:58
super pomysł
ElizaT 15.02.2011 22:03
ciekawie
RenataZ-et 04.01.2011 12:27
Super! Bardzo podoba mi się takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak