Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB DUSZONY Z JABŁKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 75 dag
olej 2-3 łyżki
cukier 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB DUSZONY Z JABŁKAMI

Mięso wymyte i osuszone natrzeć solą, majerankiem, obrumienić z każdej strony na oleju. Dolać 0,5 szklanki wody i dusić mięso około 30 minut.
Jabłka pokroić w ćwiartki, posypać cukrem majerankiem i dodać do schabu, dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie, podzielić na porcje obłożyć jabłkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 25.06.2011 08:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak