Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
korniszony 4 szt
grzybki w occie parę
cebula
natka pietruszki
śledzie 6 (solone)
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Śledzie wymoczone pokroić w kostkę. Osączone ogórki pokroić 2 szt w kostkę, a pozostałe w łódeczki do dekoracji. Jedno jajko pokroić drobno, a drugie na ćwiartki. Natkę opłukać, grzybki pokroić w kostkę. Pokrojone śledzie ułożyć na półmisku. Ogórki i cebulę, grzyby i jedno jajko wymieszać z majonezem i śmietaną. Przygotowanym sosem zalać śledzie. Udekorować jajkiem, ogórkiem, natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 20.01.2012 16:43
Bardzo lubię takie pyszne śledzie. Na piątek jak znalazł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak