Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 2 kg
czosnek 1 główka
pieprz do smaku
masło roślinne 15 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina pieczona

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obwiązać grubą nicią. Mięso włożyć do garnka, zalać mocno osoloną wodą i zostawić na półgodziny. Wyjąć z wody, osuszyć, włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką, pod spód włóżyć masło i odrobinę wody. Wstawić do nagrzanego do ok. 240 stopni piekarnika i piec ok. 2 godzin często polewając sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 01.06.2011 19:37
mięso bardzo smaczne i zdrowe,smak rewelacyjny
matii6 23.05.2011 22:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak