Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA TORTOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto: mąka 50 dag
cukier puder 1 szkl
margaryna 20 dag
śmietana 3 łyżki
miód 2 łyżki
jajko 2 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
cukier 2 łyżki
cukier puder 2/3 szkl
mleko 1,5 szkl
budyń waniliowy 1 szt
aromat rumowy
Masa jabłkowa: 1,5 kg
jabłko kilka szt.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Krem: 20 dag
masło 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA TORTOWA

Połączyć i zagnieść składniki ciasta. Podzielić i rozwałkować trzy placki, upiec każdy osobno.
Obrane jabłka pokroić i usmażyć około 10 minut, dodać4 łyżki wody i galaretkę, dokładnie wymieszać i szybko wyłożyć na dolny placek, przykryć drugim.
Na mleku ugotować budyń, wystudzić, masło utrzeć z cukrem, dodając porcjami budyń i aromat.
kremem posmarować drugi placek, przykryć trzecim i lekko docisnąć, Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak