Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
miód 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
orzechy arachidowe 4 szt
jabłka 5 pokrojone w plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w panierce

Jabłka panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Orzechy wymieszać z miodem. Połowę jabłek ułożyć na wysmarowanej blasze i posmarować miodem z orzechami. Przykryć resztą jabłek. Posypać jabłka startym masłem, piec 15 minut w nagrzanym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak