Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z jajek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cebula 3 sztuki
mąka 2 dkg
masło 3 dkg
białe wino 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
ser żółty 5 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z jajek

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, podsmażyć na maśle, oprószyć mąką i zalać winem. Gotować pół godziny. Jajka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć posoloną cebulą, na to posypać bułkę tartą i ser starty na tarce. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak