Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone zrazy z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa z kurczaka 65 dag
pieczarek 250 dag
czerstwej bułki 12 dag
mleka lub wody 160 ml
masła 7 łyżek
i tartej bułki 1/2 szklanki
mięso wieprzowe dag (np. schab karkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone zrazy z pieczarkami

Z bułki odkroić skórkę, miękisz namoczyć w mleku lub wodzie.
Mięso(oba gatunki) odkroić od kości i razem z bułką dwukrotnie zemleć w maszynce. Dodać mleko lub wodę pozostałą po namoczeniu bułki i 2 łyżki miękkiego masła, posolić i wymieszać.
Pieczarki pokroić w drobną kostkę, usmażyć na 2 łyżkach masła i posolić.
Z masy mięsnej uformować krążki, pośrodku rozłożyć pieczarki, połączyć brzegi
masy mięsnej i uformować kotlety.
Obtoczyć w tartej bułce i zrumienić na 3 łyżkach masła.
Następnie dopiec w gorącym piekarniku.
Polać masłem z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 06.02.2011 19:10
Lubie kotleciki z czymś w środku
ZEWA 30.12.2010 16:53
ja też
SmacznaPyza 11.09.2010 20:43
lubię taką wersję mielonych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak