Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rafaello

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 1 paczka
wiórki kokoswe 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: rafaello

dwa żółtka utrzeć z cukrem waniliowym dodać 1/2 szklanki mleka i po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej. wszystko dokładnie wymieszać. zagotować 1 i 1/2 szklanki mleka wsypać 3/4 szklanki cukru, wlać mleko z żółtkiem i mąką(ugotować budyń)wystudzić. masło roślinne w kostce ukręcić z ostudzonym budyniem. na koniec dodać 1 i 1/2 paczki wiórek kokosowych i wymieszać. masę podzielić na 2 części. wyłożyć 1/2 krakersów położyć 1/2 masy potem drugą warstwę krakersów i masę. po wierzchu posypać 1/2 paczki wiórek i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 24.05.2013 15:48
bardzo lubiane ciasto
Krzysztof42 10.11.2011 16:38
nie lubię kokosu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak