Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pleśniak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
masło 40 dag
jajko 4
kakao 4 łyżki
cukier puder 20 dag
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pleśniak

mąkę posiekać z tłuszczem, dodać żółtka i cukier puder, dodać śmietanę i zagnieść ciasto. następnie podzielić je na 3 części. do jednej z nich dodać kakao. białą cześć rozłożyć na blaszce i rozsmarować na niej dżem na dżem nałożyć warstwę z kakao. ubić białka pod koniec dodać odrobinę cukru. ubite na sztywno białka wyłożyć na ciemne ciasto i przełożyć ostatnią warstwą ciasta. całość upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 09.11.2011 16:33
bardzo lubię
Katarzyna/kate1980 31.01.2011 09:01
komentarz do zdjęcia: zmieniłam kolejność kakaowej masy tak żeby lepiej było widać co jest w przekroju.
bogumiła3 16.09.2010 15:57
super
sylwiachmiel 01.08.2010 06:56
tez tak robie,dobry przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak