pleśniak

pleśniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • masło

    40 dag
  • jajka

    4
  • kakao

    4 łyżki
  • cukier puder

    20 dag
  • śmietana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę posiekać z tłuszczem, dodać żółtka i cukier puder, dodać śmietanę i zagnieść ciasto. następnie podzielić je na 3 części. do jednej z nich dodać kakao. białą cześć rozłożyć na blaszce i rozsmarować na niej dżem na dżem nałożyć warstwę z kakao. ubić białka pod koniec dodać odrobinę cukru. ubite na sztywno białka wyłożyć na ciemne ciasto i przełożyć ostatnią warstwą ciasta. całość upiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

09.11.2011 16:33
bardzo lubię

Katarzyna/kate1980

31.01.2011 09:01
komentarz do zdjęcia: zmieniłam kolejność kakaowej masy tak żeby lepiej było widać co jest w przekroju.

bogumiła3

16.09.2010 15:57
super

sylwiachmiel

01.08.2010 06:56
tez tak robie,dobry przepis ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat