Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 30 dag
seler naciowy 4 łodygi
pestki dyni 1 łyżka
koperek pęczek
jogurt naturalny 0,5 szklanki
musztarda łagodna 1 łyżeczka
sól
ryż 1,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem

Z pstrąga zdjąć skórę, usunąć kręgosłup i ości. Seler umyć, osączyć i ściągnąć włókna. Rybę i seler pokroić na małe kawałki, cebulki i koperek drobno posiekać. Pestki dyni lekko uprażyć na suchej patelni. Ryż wymieszać z rybą, selerem, cebulą, koperkiem i pestkami, oraz sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy i przypraw. Wstawić na ok 3 godziny do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 26.07.2013 16:49
musi byc dobra
andrzej10 07.08.2012 09:08
warta wypróbowania
zuzanna_z 18.01.2012 11:46
smaczne
eduszo
eduszo 26.05.2011 16:36
Napewno dobra
matii6 20.03.2011 15:25
inspirująca sałatka
aginaa 04.03.2011 09:34
mmmm... az by sie zjadlo :)
alaaa 06.01.2011 14:09
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak