Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki z żytniej mąki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 0,5 kg
miód 2 szklanki
spirytus 50 ml
skórka pomarańczowa utarta 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki z żytniej mąki

Mąkę wsypać na suchą patelnię i uprażyć. Do roztopionego miodu wlać spirytus, następnie dodać skórkę pomarańczową, mąkę, przyprawę do pierników, sodę oczyszczona rozmieszaną w łyżce zimnej wody i wyrabiać ciasto przez pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować, wykrawać ciasteczka i piec w temp 180 stopni około 30-40 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 26.02.2014 13:18
Ale masz fajną foremkę:)))
olkaaa 27.12.2013 09:52
ciekawa propozycja
Iwona51
Iwona51 30.09.2011 12:07
super
mehia 25.02.2011 20:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak