Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z czereśniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 20 dag
masło 25 dag
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czereśnie 0,5 kg
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z czereśniami

Masło utrzeć na piane dodawać stopniowo po jednym jajku, cukier puder i cukier waniliowy. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, ułożyć na wierzchu wydrylowane czereśnie. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 180 stopni i piec około 30 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 01.11.2012 18:47
pyszne
zuzanna_z 28.04.2012 12:41
pycha
olkaaa 06.04.2012 08:00
muszę spróbować
ogi18 22.11.2011 21:48
mniam
gusia1000 08.09.2011 19:50
Pycha.
Gosia32
Gosia32 18.06.2011 11:57
pycha
mehia 20.01.2011 08:43
uwielbiam takie słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak