Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwki pod kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Śliwki pod kruszonką, to deser któremu nie można się oprzeć. Przepis jest bardzo łatwy, a efekt końcowy słodki! 

Składniki:

śliwki 800 g
mąka 250 g
masło 150 g
cukier DO SMAKU
cynamon Prymat DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: śliwki pod kruszonką

Śliwki kroimy na połówki. Wkładamy do naczynia posmarowanego masłem. Mąkę połączyć z cukrem oraz cynamonem, dodajemy masło siekamy i szybko zagniatamy. Pokruszonym ciastem posypać śliwki. Wstawić do piekarnika i piec ok 30-40 min w temperaturze 180 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 08.11.2011 14:55
mniam
Allice 03.01.2011 10:09
pyszne są!
eli_555 17.08.2010 22:17
Muszę wypróbować.
Aleksandra55 07.08.2010 11:52
Pyszne, robię coś podobnego tyle, że do śliwek dodaję szcyptę zmielonego ziela angielskiego i cynamonu, a do kruszonki dodaję brązowy cukier. Podaję je z lodami waniliowymi.
Iwusia 21.05.2010 00:00
No... zapowiada się smacznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak