Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po węgiersku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola biała 1
fasola czerwona 1
kiełbasa podwawelska 40 dag
boczek wędzony 20 dag
cebula biała
czosnek
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po węgiersku

Na patelni podsmażamy pokrojoną kiełbasę, cebulę, boczek. Całość posypujemy lekko mąką, papryką, przesmażamy, a następnie podlewamy wodą. Dodajemy koncentrat i chwilę gotujemy. Następnie wsypujemy odcedzone z puszek fasole, doprawiamy listkiem, majerankiem, oraz potartym czosnkiem. Gotujemy jeszcze chwilę pod przykryciem. Podajemy w wydrążonym chlebku, albo w bulionówce z pieczywem:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 21.08.2011 09:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak