Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w ryzu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kilogram
olej
sól
ser żółty 20 dkg
sos słodko-kwaśny 3 sloiki
ryż biały 3 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w ryzu

rybe oplukac, pokroic na mniejsze kawalki. posolic, popieprzyc i obtoczyc w mace. smazyc na oleju na zloty kolor. ryz ugotowac do miekkosci. usmazona rybke, ryz i sosy wrzucic do miski i wymieszac. doprawic sola i pieprzem do smaku. ulozyc wszystko w zaroodpornym naczyniu i posypac startym serem. wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiec do zaumienienia serka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak