Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
cebula biała 1 kg
boczek 0,5 kg
kiełbasa 0,5 kg
przecier pomidorowy 20 dkg
cebula czerwona 2 glowki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat pół torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna fasolka po bretońsku

Fasole zalac woda, nastepnego dnia ugotowac z dodatkiem listka laurowego.
W czasie gotowania fasoli, poszatkowac cebule w kosteczke. kielbase i boczek w kostke.
Na odrobinie oliwy zeszklic cebule na patelni. dodac tam boczek i kielbase, i smazyc razem.
Kiedy fasola bedzie juz miekka, przelozyc zawartosc patelni do rondla z fasola i gotowac razem na malym ogniu. dodac koncentrat pomidorowy. Doprawic sola, pieprzem.
Jakie to proste i jakie smaczne :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 17.06.2011 07:14
nie przepadam ale chętnie wypróbuję
Teresa19 01.06.2011 10:40
Pyszna ,często taką robię.lubię pikantne dania
Danuta8 20.01.2011 09:24
też gotuję na ostro
Zoso 09.01.2011 19:16
Lubięfasolkę i ostre jedzenie wiec idealny przepis :)
strzelec02 07.01.2011 19:32
lubię fasolkę
Tahitha 07.01.2011 10:22
Bardzo lubię fasolkę po bretońsku :0
Małgorzata77 06.01.2011 17:32
Tak jest prosty dla każdego - nie można źle coś zrobić :)
Zuzanna5 06.01.2011 17:09
no całkiem fajny...prosty
satysfakcjakuchenna 06.01.2011 16:45
Wszystko co pikantne to coś dla mnie.
ania20m 03.01.2011 14:41
Brzmi pysznie:) chyba sie skusze i wyprubuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak