Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 sztuka
słonina 5 dag
mąka 1 łyżka
groch 1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Groch zalać zimną wodą i odstawić na noc, żeby zmiękł. Następnie ugotować go do miękkości w tej samej wodzie, w której się moczył. Kapustę pokroić na drobniejsze kawałki, zalać wodą i ugotować do miękkości. Ze słoniny i mąki przygotować zasmażkę. Groch dodać do kapusty, zaprawić zasmażką, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Pogotować razem prze około 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.07.2012 21:02
lubię od czasu do czasu
gosia561 23.05.2011 12:11
nie lubię takiego grochu
pioge7 20.03.2011 11:58
ekstra
buksiak12 04.09.2010 12:58
super
buksiak12 04.09.2010 12:58
super
Dorota71 04.09.2010 08:47
mniam
Dorota71 04.09.2010 08:47
to musi być pyszne
Emilia22 04.09.2010 08:06
ciekawy przepis
Emilia22 04.09.2010 08:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak