Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowany kalafior

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior
mięso mielone 0,5 kg
cebula
sól
pieprz
majonez 4 łyżki
ser gouda 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowany kalafior

kalafiora umyć i ugotować w osolonej wodzie ok.10min.cebulę obrać i posiekać wymieszać z mięsem,doprawić do smaku i wypełnić przestrzeń między różyczkami od dołu kalafiora,ser zetrzeć wymieszać z majonezem i posmarować kalafiora,włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piek.ok.1,5godz.w temp.200st.po 45min.przykryć kalafiora folią aluminiową,przybrać majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.02.2013 16:04
Ciekawy przepis
Seba 29.10.2012 08:40
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak