Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z makiem II

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 25 dag
mąka 25 dag
cukier puder 25 dag
masło 25 dag
jaja 5 szt
cukier waniliowy 1 łyżka
bakalie 15 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z makiem II

Mak parzyć w gorącej wodzie przez kilka godzin. Następnie odcedzić, wysypać na brytfannę, włożyć do ciepłego piekarnika i obsuszyć. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem do białości. Dodać mak, bakalie, cukier waniliowy i wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę, dodawać do masy na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do przygotowanej formy, piec w 180 stopniach około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.11.2015 17:25
podoba mi się :)
plocia 11.12.2013 21:58
Pyszne jest to ciasto, gorąco polecam.
olkaaa 26.10.2013 09:56
uwielbiam takie
Iwusia 16.03.2013 21:43
ciasto pierwsza klasa
IwonaKa 22.11.2012 20:35
bardzo lubię takie ciasta
mela25 24.05.2012 06:56
pyszne ciasto
Monika193
Monika193 12.08.2011 06:31
super
kuklik 27.06.2011 17:25
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak