Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki
rodzynki 6 dag
rum 3 łyżki
budyń czekoladowy 1/2 op
kakao 2 łyżki
mleko 3 szkl
cukier 1/2 szkl
twaróg 25 dag
kwaśna śmietana 1 kubek
cukier waniliowy
słupki migdałowe 4 łyżki
olej 3 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z rodzynkami

Rodzynki zalać rumem, odstawić. Proszek budyniowy wymieszać z 5 łyżkami cukru, kakao i ½ szkl mleka. Zagotować 2 ½ szkl mleka i zagęścić przygotowaną zawiesiną budyniową, zagotować. Ostudzić, czasem mieszając. Twaróg zmiksować ze śmietaną. Dodać rodzynki i uprażone migdały. Masą posmarować naleśniki, zrolować je i posypać cukrem pudrem, można polać słodką śmietaną. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 31.07.2011 23:51
niezłe
Tahitha 04.01.2011 05:41
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak