Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z szynką i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
drożdże 15 g
mleko ciepłe 1/4 szklanki
żółtko jajek 1 szt.
masło 30 g
sól do smaku
pieczarki 25 dkg
ser żółty 20 dkg
papryka czerwona 1 szt.
szynka gotowana 30 dkg.
cebula 1 szt.
kukurydza w puszce 1 puszka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z szynką i pieczarkami

Mąkę, drożdże, mleko, żółtko, masło i odrobinę soli wymieszać, wyrobić ręką na gładkie elastyczne ciasto i odkryte zostawić na 45 minut. Następnie ciasto wyłożyć na wysmarowaną blachę. Na to wyłożyć pokrojoną szynkę, kukurydzę, paprykę, podsmażone na oleju prążki cebuli i pieczarki. Wierzch posypać utartym serem. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 02.03.2012 22:38
pychotka
Misiakova 15.03.2011 08:56
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak