Zupa z rabarbaru

Zupa z rabarbaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    20 dag
  • śliwki suszone

    25 dag
  • śmietana

    2/3 szklanki
  • skórka z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki namoczyć na kilka godzin w wodzie. Rabarbar opłukać, pokroić w kostkę, zalać wodą i ugotować razem ze śliwkami i skórką z cytryny, następnie przetrzeć przez sitko, doprawić śmietaną i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

25.01.2014 15:39
to może być bardzo ciekawy smak

Iwusia

03.08.2011 23:27
bardzo ciekawy przepiski :)

pioge7

20.03.2011 11:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat