Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka mollet

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
sos chrzanowy

Przepis i sposób przygotowania na: jajka mollet

Jajka mollet czyli inaczej jajka na półtwardo. Gotuje się je 4 min. od momentu,gdy woda zacznie wrzeć. Żółtko nie może być całkowicie ścięte.Takie jajka idealnie smakują z sosem chrzanowym czy koperkowym a nawet pomidorowym. Świetnie smakują na zimno podane na liściach sałaty.Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 14.02.2013 12:24
lubię jajka w sosie chrzanowym
Bożena13 19.07.2012 23:32
super pomysł;))
kamyk 26.05.2012 21:15
super
Dorota59 18.05.2012 17:56
mniam
olkaaa 03.04.2012 07:50
fajne
mela25 29.03.2012 09:03
ciekawa nazwa
Ela15 21.03.2012 08:13
super
Norgiusz 19.03.2012 07:33
super
fictor123 14.03.2012 07:43
mniam
fictor123 14.03.2012 07:43
mniam
Tika4444 11.03.2012 17:23
bardzo lubię
Tika4444 11.03.2012 17:23
bardzo lubię
caralajna 11.03.2012 09:49
mmm z chrzanem są świetne
aacaac 26.02.2012 07:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak