Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowa szwajcarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 30 gram
mąka 20 gram
mleko 3/4 l
białe wino 1/8 l
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
starty ementaler 80 gram
śmietana kremówka 1/2 szkl
szczypiorek 1 pęczek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
chleb ciemny 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowa szwajcarska

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć, dodać mąkę i wymieszać. Rozprowadzić winem, wlać mleko. Doprawić. Dodać ser, podgrzewać, aż się rozpuści. Chleb pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle. Do zupy domieszać delikatnie ubitą śmietanę. Podawać w filiżankach z grzankami, posypaną posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.05.2012 08:30
pyszna na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak