Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z zielonych pomidorów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory zielone 1 kg
cukier 80 dag
woda 150 ml
spirytus 2 łyżki
cynamon do smaku
Goździki całe Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z zielonych pomidorów

Pomidory pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona, miąższ wrzucić na gotującą się wodę i gotować 3 minuty. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą i pozostawić do następnego dnia. Z cukru i wody zagotować syrop, wrzucić do niego pomidory, cynamon i goździki, smażyć aż będą przeźroczyste. Pod koniec dodać spirytus i sok z cytryny. Przełożyć do słoików, zamknąć i pasteryzować około 15 minut. Używać do przekładania ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.04.2012 22:45
Muszę kiedys taką zrobić.
Iwusia 16.04.2012 22:13
zapowiada się bardzo apetycznie, jeszcze takowej nie robiłam i nie jadłam
olkaaa 20.03.2012 08:51
jeszcze nie próbowałam
Iwona51
Iwona51 14.01.2012 10:19
pycha
Monika193
Monika193 27.09.2011 21:04
ciekawi mnie jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak