Farsz z kapusty i grzybów do pasztecików

Farsz z kapusty i grzybów do pasztecików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    750 gram
  • podgrzybki suszone

    5-6 szt
  • cebula biała

    1-2 szt
  • sól pieprz listek laurowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zalać wrzątkiem i odcisnąć. Część kwasu odstawić. Kapustę dusić na patelni do miękkiego z listkiem laurowym do miękkości.
Grzyby namoczyć i zmielić przez maszynkę.
Cebulę pokroić, zeszklić na oliwie. Połączyć zmielone grzyby i kapustę i cebulę, dusić razem 20 minut.
Jeśli za kwaśne dodać sody jak za mało kwaśne dodać kwasu z kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat