Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po polsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
cebula biała 1
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 1 łyżeczka
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 5-6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po polsku

Prawdziwki namoczyć.Ugotować w tej samej wodzie. Ostudzić i drobno pokroić.
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i lekko podsmażyć na maśle. Dodaj prawdziwki i smaż razem jeszcze jakieś 5-7 min. Mieszankę ostudź.
Jajka ugotuj na twardo. Razem ze skorupką rozetnij je na pół (dobrze użyć ostrego noża).
Delikatnie wyjmij żółtka i białka.Uważaj przy tym, aby nie uszkodzić skorupek.
Posiekaj natkę,żółtka i białka. Wymieszaj z grzybami i dopraw według smaku.
Napełnij skorupki.
Farsz panieruj w bułce tartej,jajka układaj farszem do dołu i smaż na oleju na złoty kolor.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 13.10.2012 22:43
pycha
Magdalena1110 15.06.2012 08:05
z grzybkami super
Marta1986 30.04.2012 14:25
super
Elżbieta17 14.04.2012 19:32
super pomysł:)
Maniek2 12.04.2012 07:47
pycha
Grazyna0211 09.04.2012 12:20
ja też jeszcze takich nie robiłam
Ewelina38 28.03.2012 14:19
super jajeczka, tak jeszcze nie robiłam
Wafelek2601 26.03.2012 22:21
smaczne
caralajna 22.03.2012 20:31
świetne, nie jadłam takich jeszcze
dorotka0000025 07.03.2012 15:09
fajne
dorotka0000025 07.03.2012 15:09
fajne
Ewa111 01.03.2012 11:00
smaczny pomysł na podanie jajek
aacaac 27.02.2012 11:51
mniam
cooleczka 05.01.2012 14:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak