Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w koncentracie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 0,5 kg
cebula 3 duże
koncentar pomidorowy 1 słoiczek
cukier 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
mąka
ocet 2 łyżki
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w koncentracie

Filety osuszyć, panierować w mące i rozbełtanym jajku, usmażyć na patelni, odłożyć na półmisek. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni do miękkości na niewielkiej lości oleju. Gdy cebula będzie już miękka dodajemy do niej koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, 2 łyżki octu, cukier i wodę, ok pół szklanki. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, powinien być słodko-kwaśny sos. Dusimy ok 15-20 min pod przykryciem na średnim ogniu. Wykładamy na rybę, wyrównujemy, czekamy aż wystygnie i schładzamy kilka godzin w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 24.03.2012 15:02
fajne
elaela123 03.01.2011 19:40
bardzo lubię taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak