Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z borowikami babci Zosi

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kilogram
cebula biała 3-4 szt
sól pieprz listek laurowy do smaku
olej roślinny do smaku
borowiki 7-10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z borowikami babci Zosi

kapustę zalać wrzątkiem i odcisnąć. Część kwasu odstawić. Kapustę dusić na patelni do miękkiego z listkiem laurowym do miękkości. grzyby namoczyć i ugotować. Wywar odstawić. Cebule pokroić, zeszklić na oliwie. Połączyć grzyby i kapustę i cebulę, dusić razem 20 minut. Jeśli za kwaśne dodać sody jak za mało kwaśne dodać kwasu z kapusty.
Wywar z gdzybów można zużyć na zupę grzybową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 04.03.2011 15:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak