Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot ze śliwek i czereśni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 1,5 szklanki(pozbawionych pestek)
czereśnie 1,5 szklanki(pozbawionych pestek)
woda 3 szklanki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot ze śliwek i czereśni

Do rondelka wlać wodę, wsypać cukier, dodać goździki i zagotować. Owoce wrzucić do lekko wrzącej wody, zagotować i odstawić z ognia. Pozostawić pod przykryciem (na kilka minut). Po tym czasie przelać kompot z kawałkami owoców do pucharków. Najlepiej smakuje mocno schłdozony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak