Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jabłek, gruszek i śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
gruszki 2 sztuki
śliwki 1 szklanka(pozbawionych pestek)
woda 3 szklanki
cukier do smaku
Goździki całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jabłek, gruszek i śliwek

Do rondelka wlać wodę, wsypać cukier i zagotować. Jabłka i gruszki umyć, obrać i pozbawić gniazd nasiennych, a na samym końcu pokroić w kawałki. Do wrzącej wody dodać gruszki- zagotować, a potem jabłka i śliwki, zagotować i odstawić z ognia. Pozostawić pod przykryciem (na kilka minut). Po tym czase przelać kompot z kawałkami owoców do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak