Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

różowa zupka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 500 gram
cebula 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
maślanka 1 l
ząbek czosnku
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
sos tabasco
marynowany zielony pieprz
twarożek 200 (ze szczypiorkiem)
kwaśna śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: różowa zupka

Buraki ugotować, obrać. Cebulę posiekać razem z ogórkiem i burakami, zmiksować. Wymieszać z twarożkiem i maślanką, dodać zmiażdżony czosnek i posiekaną natkę. Przyprawić solą, pieprzem i sosem. Rozlać do 4 talerzy, każdy przybrać kleksem śmietany i posypać ziarnkami pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak