Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba cielęca 0,5 kg
cebula 3 szt
por 3 szt
boczek 10 dag
olej 2 łyżki
rosół 1 szklanka
ogórki kwaszone 2 szt
pomidory 3 szt
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z warzywami

Cebulę pokroić w krążki, pory na kawałki, wątrobę w plasterki. Drobno pokrojony boczek zrumienić na rozgrzanym oleju, dodać wątróbkę i podsmażyć. Dodać cebulę, pory, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i ogórki, podlać rosołem, przykryć przykrywka i dusić około 10 minut. Pod koniec zagęścić mąką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 30.12.2013 09:29
Lubię takie sMAKI
Iwona51
Iwona51 30.11.2011 10:50
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak