Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
mąka
sos
śmietana 18 proc 20 dag
keczup 4 łyżki
chrzan tarty 3 łyżki
koper pęczek
olej
śledzie 6 (niesolone)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane śledzie

umyte i osączone śledzie lekko osolić, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Usmażone ryby przełożyć do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia. Składniki sosu dobrze wymieszać. Zalać śledzie sosem posypać posiekanym koperkiem , przykryć i wstawić na 20 minut do rozgrzanego piekarnika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 03.04.2012 22:04
uwielbiam śledzie :)
Ewa111 04.03.2011 13:27
bardzo ciekawy przepis ,śledzi pod taką postacią nigdy nie próbowałam
Dorota76 10.01.2011 10:44
ja robię z niesolonych ale można tylko trzeba uważać wtedy z solą
pacpaw 09.01.2011 01:28
a można użyć śledzi solonych ale dobrze wymoczonych?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak